Ismerkedem

A babánk miatt válunk el

Sokszor egy pár, bár nem mondja ki, de a babájuk miatt válik el. Legalábbis én így gondolom, ez a saját véleményem.

Nem azért mert összeházasodtak, nem azért romlik meg a kapcsolatuk, hanem mert nem tudnak az új helyzettel, a gyermekkel megbirkózni.

Függetlenül attól, hogy azelőtt mennyi ideig éltek együtt, de ez egy új helyzet. Nem feltétlenül lesz erősebb tőle a kapcsolat, ahogy sokan képzelik, sőt még meg is gyengülhet, ez egy próbatétel.

Milyen problémák jönnek?

Nincs idő egymásra

Nincs már annyi időd, hogy a férjeddel foglalkozz, állandó a feszültség.

Túl sok lesz a házimunka

Eltérő szülői stílus

“Ha nem szereted, ahogy a párod épp a gyerekekkel viselkedik, akkor se próbálj változtatni rajta az adott helyzetben. Később meg lehet beszélni a helyzetet, és egyezségre jutni, közös stratégiákat kialakítani.” (anyamento) Nem szabad ezen vitázni, hisz az állandó vitából válás lehet. “Nem minden különbség jelent negatívumot. A gyerekek sokat tanulhatnak a szülők különböző fajta megközelítéseiből, a különböző temperamentumukból, a különböző probléma megoldási készségeikből. Mindkét szülő rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amiket a gyerekeknek érdemes lehet megtanulniuk, elsajátítaniuk. És az csak jó lehet, ha többféle konfliktuskezelési móddal is találkozik.”(anyamento) Fogad el a párod gyereknevelési stílusát vagy ha nagyon nem tetszik higgadtan beszéld meg vele.

Problémás a gyerek

De lehet beteges is, hasfájós a gyermek, pl. allergiás, érzékeny valamire, állandóan sír és mire kiderül hogy mi volt a baj a pár már idegileg teljesen készen van.

Alváshiány és szexhiány

86%-a a megkérdezetteknek kevesebb szexről számoltak be, mint a gyerek megszületése előtt. (How to Maintain your Sex Life after having children)

Kevesebb időtök lesz egymásra

Pénzügyi problémák

Tanácsok:

Fontos meghallgatni egymást. Tervet kell készíteni a költségek csökkentésére, a házimunka hatékonnyá tételére. Időt kell hagyni saját magatokra, szexre is kell időt szánni, hisz a kapcsolatot kettesben kezdtétek el.

Forrás: Relationship-After-Baby

Született azóta egy válaszcikk a Kapcsolathekkeren .

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Éles Mirjan says:

    Igen a két szülő az aki nem tud az új élethelyzethez alkalmazkodni, talán tényleg rossz a cím választás.

  2. Virág Harmath says:

    Nagyon rossz a címválasztás! Azt sugallja, hogy a gyerek hibája a különválás. Holott valójában a két felnőtt az oka, akik nem tudnak megfelelően alkalmazkodni egy új, sokszor embert próbáló élethelyzethez


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!