Ismerkedem

A csúnya lány sorozatok

Betty, a csúnya lány

 Ő volt az első a csúnya lány sorozatok közül, amelyet világszerte átvettek és másoltak. Mi is a telenovella? A tévé és a novella szóból tevődik össze, olyan műfaj ami a szappanoperához nagyon közel áll. A szappanopera ugyanis lehet tévés és rádiós is, eredetileg szappan, fogkrém stb. reklám idejében sugározták a rádiók, és pl. egy család életét mutatták be 5-10 percben, miközben reklámozták ezeket a termékeket. Innen ered a szappan szó. Bővebben a szappanoperák történetéről: wikipédia

  • Ezt a kolumbiai tellenovellát Fernando Gaitán írta.
  • 1999-ben volt a premierje.
  • Főszereplője Ana Maria Orozco és Jorge Enrique Abello volt.
  • 2010-ben bekerült a Guinnes Rekordok könyvébe, mint a legsikeresebb telenovella

Történet: Adott egy nem csak csúnya, hanem rosszul öltözött nő, aki titkárnői állásra jelentkezik egy divatcéghez. Sikerül megszereznie az állást és az új elnök titkárnője lesz, akibe beleszeret. Bonyodalmak ott kezdődnek, amikor egy álcéget hoznak létre Betty nevén, hogy elfedjék a cég financiális problémáit és bekebelezi az álcég az Ecomodát. Az elnök a barátja tanácsára “elcsábítja” Betty-t, hogy a keze alatt maradjon a cég. Ezután a sorozat után sorra jöttek, különböző országok a saját csúnya lány sorozatukkal, amelyek történetükben olykor eltértek, de egy közös volt bennük, mind egy csúnya lány történetét mutatják be:

Édes dundi Valentina (2002) – venezuelai sorozat

Lisa csak egy van (2005) – német sorozat

Lety, a csúnya lány (2006) – mexikói sorozat,

Ugly Betty – Címlapsztori (2006) – USA.

 

Ugly Betty – Címlapsztori

 Nem ismerek több csúnya lányos sorozatot, de lehetséges hogy van több is, de ezekről tudok, amelyek nálunk is megjelentek.

A remakek közül nekem az Egyesült Államokbeli tetszett a legjobban,igaz a Lety-t azt nem láttam. Amerikai sorozatban nem egy divatcéghez, hanem egy divatlaphoz kerül az ugyancsak Betty nevű lány. Itt is megmutatja tehetségét. A történet innentől teljesen eltér, saját történet kerekedik ki belőle, humoros elemekkel. Nagyon könnyed és jó szórakozás, én élveztem a részeket. A sorozatokban tehát, nem a történet volt a közös, hanem a nagyon okos, rosszul öltözött, olykor fogszabályzós, rossz frizurájú, de nem is olyan csúnya nő, aki a végére mindig megszépült.

Verliebt in Berlin: Ezt a Betty-t, akarom mondani Lisa-t, annyira nem szerettem, már mint nem a szereplőt, hanem a sorozatot. Tényleg nem tudom, miért, bár egy barátnőm, aki németes, pont ez a sorozatváltozat tetszett a legjobban. Pozitívnak azt tudnám mondani, hogy nem úgy néz ki mint egy szándékosan elcsúnyított nő, inkább átlagosnak mondanám, eltúlzott szemüveggel, fogszabályzóval és a fufrú se mindig áll jól.

 

Bármelyik sorozatot is választjátok újranézni vagy megnézni, egyre megtanítanak ezek a sorozatok, hogy nem minden(mindenki), az aminek(akinek) látszik(látszanak) elsőre és hogy ne a külső alapján ítéljünk.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!