Ismerkedem

Ez egy átverés lenne?

Ma a tradetracker oldalán találkoztam egy 54 061 Ft ígérő hirdetéssel, nagyon megörültem és még regisztráltam is rá, gondoltam kiteszem az oldalamra,  de éreztem hogy valami nem stimmel, ugyanis általában pár száz, max 1-2 ezer forintot ígérnek lead kampányokban emberenként.

(“Lead – Magyarul érdeklődő. Olyan személy, vagy szervezet, amely érdeklődése jeleként megadta egyes elérhetőségi adatait számunkra (pl. feliratkozott a hírlevelünkre).”) A legtöbb hírdetés leadenként fizet. (Bár vagy 2 év alatt kerestem összesen 4000 Ft-ot más lead-es hirdetésekkel, ahol pár száz forintot fizettek emberenként, ezért is lepődtem meg ezen.)

54 061 Ft egy emberért, nagyon sok pénznek találtam, ezért kicsit utána néztem a cégnek.

ClinLife állítólag “a klinikai kutatási vizsgálatok szervezésében közreműködő, vezető és független webportál, világszerte mintegy 1.000.000 aktív felhasználóval.”

Jelenleg a súlyos Vérzéses vastagbélgyulladással (colitis ulcerosával) “végez kutatást”. Sokan bedőlnek neki még most is.

Egy fórumon ezt írta egy beteg: “A neten olvastam, hogy az itt valaki által belinkelt clinlife colitis-es betegeket keres valami új vizsgálati módszer kipróbálására. Felhívtak és 25 perc telefonbeszélgetés után megállapították, hogy túl jól vagyok ahhoz, hogy bevegyenek a programba.”

2016-ban a rheumatoid arthritis kutatta.

2013-ban  pedig a “lupuszt kutatták”, erről írt Purgel Zoltán a Magyar Lupus Egyesületet elnöke: “Sokan jelezték, hogy fel-fel bukkan internetezés közben a Google Adwords felületén egy hirdetés, amelyben lupusz betegeket keresnek egy állítólagos gyógyszer kísérleti programban való részvételre. Nagyon sokan kérdés érkezett hozzánk erről a programról. Én a betegek érdekében meg is kerestem a toborzó céget, de pontos választ nem kaptam, ráadásul alá sem írták a válaszlevelet. Én úgy gondolom, hogy ez a program hiteltelen, s kérem a lupusz betegeket, hogy még saját felelősségükre se vegyenek részt egy ilyen „titokzatos” programban. Ráadásul a clinlife.hu domain név sem a weboldalon említett hamburgi vállalkozásé, hanem a magyar Euromarknet Kft. tulajdonában van. ” Forrás: facebook.com

Így gyorsan le is iratkoztam a nagy bónuszt ígérő reklámról. Nem kétlem, hogy kifizetnék, de nem akarok csalásban részt venni, már ha csalás és valószínűleg az.

Te a pénzt vagy a becsületet választottad volna?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!