Ismerkedem

A srác, aki az anyjába volt szerelmes

Közel kerültem még régen egy sráchoz, akivel bár folyton együtt voltam, nem engedett még közelebb.

Azt mondta ő olyan lányt szeretne, mint az anyukája volt, kis alacsonyt és minden térben az anyára hasonlított.

Én totál más voltam, magas és minden téren más, elmondása szerint. Az anyukája rákos volt és meghalt. Nagyon szerette. Így hozzá hasonlót keresett. Csak az volt számomra furcsa, hogy nála tudatos volt ez a dolog. Már vagy 2 éve megszakadt vele minden kapcsolat. Nem tudom most mi van vele. Legutoljára azt mondta talált egy lányt.

Azt mondják legtöbb ember, akiknek jó volt a szüleivel a kapcsolatuk, sőt néha még akkor is, ha rossz is volt az ellenkezőnemű szüleikhez hasonló párt keresnek. Oké de általában tudat alatti dolog ez. Pl. hasonló személyiségűt vagy arcvonásút vagy illatút vagy úgy teljesen hasonlót, olyat akiben minden megvan.

Olvastam a szag dologról is, én is összeraktam, hogy hű basszus az első sráccal, akivel csókolóztam, mennyire elbűvölt az illata pl. futás után. Belegondolva egyik kedves rokonomnak is ilyen illata van, egyszer megcsapta az orrom. Szóval ez teljesen helytálló, hogy rokonainkhoz hasonlót választunk. Egy tanulmány szerint még a nevelőszülőknél felnőtt emberek is, az őket felnevelő ellentétes szülőre hasonlító párral tudnak megállapodni, hosszú kapcsolatot kiépíteni.

A korai gyerekkor egy érzékeny szakaszában szerzett benyomások alakítják a későbbi párválasztási preferenciát, mégpedig az ellenkező nemű szülő megfigyelt tulajdonságai révén. (Forrás: origo)

Visszatérve a srácra kissé betegesnek tartottam, hogy ez alapján keresi a párját. Főleg, hogy tudatosan.

Ő egy intelligens értelmiségi srác egyébként, nagyon okos, de ez nem befolyásolja a szív útjait.

Azt mondta nekem erről: Mi ezzel a baj, hisz nagyon jó anya volt. Örülne annak, ha a társa is egy ilyen nő lenne.

Nem tudnám elképzelni, hogy apámhoz hasonlót válasszak, igaz kevés az emlékem róla, de nem csak ezért, lehetett ugyanis bármennyire jó ember is, de szeretném ha nem ez befolyásolna, még tudat alatt se.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!